Om Ängsgården System

1986 bildades Ängsgårdens Åkeri och efter att under en längre tid ha provkört ett täcksystem från Transcover i verksamheten togs beslutet att starta det fristående systerföretaget Ängsgården System 2008.
I det då nybildade företaget började man sälja Transcovers flaggskepp HyCover och PullCover, täcksystem för lastväxlare, liftdumprar och containrar. De pålitliga systemen blev snabbt populära och har gjort resan från att vara relativt okända till att numera vara väletablerade lösningar för att snabbt och säkert täcka öppna laster.

Med tiden uppkom behovet av att kunna producera egna nät och presenningar varpå en sömnadsavdelning startades upp. Senare utökades  denna även med en HF-svets. Genom åren har det visat sig att kombinationen sömnad & svets gjort att vi kunnat tillverka en mängd specialprodukter till våra kunder.

Genom att förvärva GLA fyller vi på med mångårig kunskap och gedigen branscherfarenhet samtidigt som den utökade maskinparken ger oss ännu bättre förutsättningar för framtida projekt.

angsgarden_slogo_RGB_block

Om GLA

Redan år 1875 bildades Valfrid Anderssons sadelmakeri ett företaget som var en av Sveriges ledande företag för tillverkning av ridsadlar, träns med mera till bland annat hovstallet i Stockholm.
Vid början av 1960 talet började vi som snart skulle bli Gunnars lastbilsutbildning att inrikta oss mer på kapell till lastbilar och släp.

Gunnar Jansson har lämnat över till Bengt Jansson driver företaget idag. GLA är inga nya aktörer på marknaden utan har medarbetare med lång erfarenhet.

Vi tillverkar specialprodukter till industrin så som kapell, stativ, pressar, hallar, tält, draperier, pooldukar, huvar, banderoller mm

sida


Kvalitet

Kvalitén och servicenivån är resultatet av våras anställdas skicklighet och engagemang…

Miljö

Vi skall arbeta för ständiga miljöförbättringar i takt med vad som är tekniskt möjligt och…

Arbetsmiljö

Arbetsmiljöarbetet skall utövas i förebyggande syfte med målsättningen att individens…